ایربگ خودرو چیست ؟
آپشن های ایمنی اتومبیل روز به روز در حال افزایش می باشد ، ولی تا به حال چیزی در رابطه با ایربگ اتومبیل شنیده اید ؟ یکی از مهم ترین قسمت های ایمنی اتومبیل که در حین تصادفات و ضربات شدید به حفظ ایمنی بیشتر سرنشینان کمک کند ، ایربگ یا به عبارتی کیسه هوا است که وجود داشتن آن در تمامی اتومبیل ها لازم و ضروری می باشد .
اولین ایربگ ابداع شده در سال 1919 برای محفاظت کردن از هواپیما و قطعات آن اختراع شدند . در دنیای امروز اتومبیل هایی که ایربگ راننده و سرنشین ندارند ، مجاز به اخذ پلاک گذاری نیستند و این موضوع نشان از الزام وجود این آپشن ایمنی در اتومبیل داشته است .
با پیشرفت بسیار سیستم اتومبیل و افزایش هر روزه تعداد خودرو ها در خیابان ها ، تعداد تصادفات و سوانح رانندگی هم افزایش یافته و در نهایت احتیاج به افزایش تجهیزات ایمنی بیشتر در اتومبیل ها به وجود آمده است . بدین صورت ، اکثر شرکت و کمپانی های اتومبیل سازی در سرتاسر جهان تمامی خلاقیت و ابتکار خود را به کار گرفته هستند تا تجهیزات ایمنی بیشتری و بهتری را در اختیار مشتریان خود قرار داده باشند .
ایربگ یا همان کیسه هوا (Airbag) یکی از همین تجهیزات ایمنی می باشد که درصد بسیار بالایی از ایمنی افراد را به هنگام رانندگی برآورده و تامین می کند . ایربگ اتومبیل در کسب استاندارد ترین درجه ایمنی اتومبیل ها الزامی می باشد . این قسمت از اتومبیل هم همچون سایر سیستم های آن دچار تغییر و تحولات متفاوتی شده و این روزها در تنوع بسیاری تولید شده چرا که مهندسان و اتومبیل سازان همواره در پی بهینه سازی این آپشن ایمنی می باشند .
بر حسب آمار جهانی ، استفاده کردن از ایربگ در اتومبیل ها تا 63 درصد مرگ و میر هایی که به علت تصادفات اتفاق می افتند را کاهش می دهد .
ایربگ بالشی اضطراری می باشد که به هنگام وقوع تصادف پر از باد می باشد و فضای ما بین سرنشین و اتومبیل را پر می کند تا مانع از برخورد کردن سر یا صورت راننده یا سرنشینان با قسمت های سخت اتومبیل همچون داشبورد ، فرمان ، شیشه ها و … جلوگیری می شود . بعد از کمربند های ایمنی ، این وسیله دومین تجهیز ایمنی خودرو ها محسوب می شوند .
این وسیله از پارچه های نایلونی و پلیمر ساخته شده هستند که اکثرا به رنگ سفید می باشند و مکان اصلی نصب آنها ما بین فرمان ، داشبورد ، صندلی ها ، و درها هستند .
قسمت های تشکیل دهنده سیستم ایربگ :
کیسه های هوا :
این کیسه های هوا یا ایربگ ها همان گونه که گفته شد از جنس پلیمر می باشد و برای جلوگیری از چسبیدن آنها به یکدیگر که سبب اختلال در عملکرد آنها شده است ، لایه ای از جنس سیلیکون را در قسمت داخلی آن تعبیه می شوند . این کیسه هوا ها همینطور دارای منافذ ریزی می باشند که پس از باد شدن به سرعت خالی می شوند تا مانع از خروج سرنشین از اتومبیل نشوند .
سنسور ایربگ :
سنسور ایربگ رابطی بین کیسه ها و ECU می باشد که در زمان بروز تصادف ، دستور باد شدن را به کیسه هوا اعلام می کند و ایربگ خودرو هم با گاز مخصوصی پر از باد می شود . این حسگر ها در بعضی موارد سیگنال هایی را به واحد مرکزی فرستاده تا چراغ های خطر روشن شده و در نهایت درب ها را باز کند . همچنین ، سیستم سوخت رسانی قطع می شود و در اتومبیل های پیشرفته تر ، تماس اضطراری در حالت متصل بودن به اینترنت هم برقرار می باشد .
سیستم باد کننده ایربگ :
این سیستم از یک ژنراتور تولید گاز کوچک ساخته شده می باشد که از یک جرقه زن و تعدادی قرص سوخت تشکیل شده است . جرقه زن ها از خازن هایی تشکیل شده اند که به هنگام مناسب باعث اشتعال این قرص ها می باشند که پس از دریافت سیگنال از واحد کنترل مرکزی اتفاق می افتاد . سدم آزید و نیترات پتاسیم این قرص ها تبدیل به گاز نیتروژن می شوند که با عنوان گاز ایربگ شناخته شده هستند و باعث باد شدن کیسه ها می شوند .
منبع : khodrobartabriz.com
معرفی سایت امدادیاب فعال در حوزه کفی خودروبر در سراسر کشور
https://emdadyab.com/kafi-khodro/
اگر به دنبال یک سایت خوب در زمینه معرفی کفی خودروبر های کشوری هستید پیشنهاد میکنیم از سایت امدادیاب دیدن فرمایید.
سایر بخش های مفید سایت امدادیاب عبارت است از :
بخش طراحی : طراحی سایت امداد خودرو https://emdadyab.com/site-emdad-khodro
بخش طراحی : طراحی سایت خودروبر https://emdadyab.com/site-khodrobar